top of page
  • Writer's pictureMJM

THC B&P Oznámení 1/24

Neuvěřitelné! Od poslední změny v pravidlech, bodech a zakázaných kartách uběhlo přes osm měsíců! S tím se musí něco udělat!


Ale vážně: proběhly nám tu čtyři turnájky, vyšlo neskutečně mnoho nových karet, je načase s tím zase trochu zmíchat. Změny jsou spíše kosmetické, pár kartám přibyly body a dokonce tu máme i jeden trochu oslizlý banán. Takže se nebudeme zdržovat planými kecy a rychle jdeme na to.



Změny Ban- a Points-listů


Banlist

Slime Against Humanity má nově BAN!


Pointslist

Nově bodované karty:


What the...?!

Slime Against Humanity je brutální, neskutečně odolný "kombo" deck, který je schopen položit ve třetím kole 20/20 a i když se jí soupeř zbaví, tak příště položí 21/21 atd. Navíc berlička "A deck can have any number of cards named Slime Against Humanity." jaksi nabourává ten nejzajímavější aspekt našeho formátu. Proto sbohem a šáteček, neublížilas' nikomu z nás a jsme za to rádi.

Fable a Adventurer už nějakou dobu lavírovali na watchlistu a už nám prostě došla trpělivost. Na druhou stranu jeden bod je poměrně něžný trest.

Forth Eorlingas! a Aragorn, King of Gondor se ukázaly jako velmi silné karty, které navíc přinášejí do hry karetní výhodu v podobě mechaniky Monarch, samy přitom umí korunu velmi efektivně bránit.

Simulacrum Synthesizer je těžký oříšek, zatím s ní nikdo nehrál, ale artefaktové decky jsme tu měli, lze se poučit i z jiných eternal formátů. Ta karta prostě je silná.


Co dál?

Především si zapište za uši (a do diáře) termín posledního pre-MMMM24 turnaje, který proběhne v pátek 14. 6. 2024 v Hedvábné Chobotnici (nejspíše). A ti z vás, kteří již nedočkavě vyhlížejí Modern Horizons 3 jistě toto datum poznali. Ano, je to den vydání této sady. Proto budou karty z MH3 na tomto turnaji legální, abychom je otestovali ještě před MMMM24. Dále platí, že další vydané sady (AC a Bloomburrow) na MMMM24 legální nebudou!

Těšíme se na vás, ještě zbyla podpora z Rytíře, takže bude o co hrát (nejen o karty z desek)!


Brewingu zdar!


Fidel & Matěj & Renné

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page