top of page
  • Writer's pictureMJM

THC oznámení - změny na B&P listech; termín dalších turnajů

Drazí!

máme za sebou další turnaj v THC s pěknou účastí 12 hráčů. Metagame byla pěkně rozmanitá, začínají se nám rýsovat kromě vysloveně aggro strategií i funkční midrange a tempo balíky. Vyzkoušeli jsme i to, jak formát unese přítomnost Goblinů a zatím to vypadá dobře - i když jsou goblini samozřejmě jeden z nejsilnějších tribů, nejednalo se o nijak opresivní balík (Barča dovedla Fidelův deck list k p2kn0mu v7sledku 2:2 a kdyby hrála znovu, nepochybně by to bylo i lepší). Vyhrál Benji s jeskai wizardy, druhé a třetí místo obsadili tempo soldiers (druhé místo já s UW, třetí Fidel s 4C(-B) variantou). Hráli jsme ještě s povolením libovolného počtu proxovaných karet.



No, a vy jste určitě zvědaví, jaké změny na formátu jsme pro vás připravili! Je jich jen pár, všechny se v zásadě týkají nárůstu bodů, jedna pak naopak bodově uleví. Tak už konkrétně:


Změny pointslistu

  • Maddening hex -> 10 (nově dostává ban!)

  • Minsc & Boo, Timeless Heroes 1 -> 3

  • Oko, Thief of Crowns 2 -> 3

  • proxy, proxy, proxy 0,5 -> 0 (!)

Pár slov okolo

Jak už jsem zmínil v úvodu, formát se očekávatelně posouvá od čístého aggro k midrange a tempo buildům. Maddening Hex, která nebyla tak opresivní v případě, že soupeři hrají 45-50 potvor v balíku, pracuje proti tomuto trendu (o který stojíme) a proto musí jít. Goblini mají i jiné varianty:-).

V podstatě ze stejného důvodu jsme se rozhodli mírně bodově zdražit i snadno splashovatelné PW, kteří představují goodstuff powerhouse.

Naopak, abychom více zpřístupnili "high-level" play, rozhodli jsme se pro uvolnění proxy politiky - za proxy se nyní nebudou počítat body, povoleno jich je ale maximálně 10 v balíku.


Říkal někdo turnaj?

ANO! Jednak se nám vyrýsoval termín letního Magicového Memoriálu Michala Motyčky 2023 (28. - 30. 7. 2023), je ted yna čase začít se připravovat. A abychom mohli natrénovat, vychytat přehlédnuté chybky (a taky mi tu ještě zbývají nějaké ty ceny z Rytíře), vyhlašujeme


Přípravný turnájek, pre-MMMM 2023

2. 6. 2023, start 18:30

Hedvábná Chobotnice


Na tomto turnaji už se pojede přesně podle pravidel, tedy maximálně 10 proxů, které musí být barevné a zabírat alespoň 90 % standardní velikosti (ať to lze přečíst).



Těšíme se na Vás!

Brewingu zdar!

Fidel & Matěj & Renné

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page